Segon dia: noves prospeccions a Ses Talaies

Ses Talaies amb Na Penyal al fons.

Hem començat el dia de forma molt similar a la jornada anterior. De bon matí, i aprofitant el poc temps que quedava de fresca, ens hem dividit en dos grups –el primer format per Maria Antònia, Alejandra, Gonzalo i jo mateixa; i el segon compost per Pere, Manuel, Jordi i Marc– per agilitzar les prospeccions en ambdues vessants i abastar el major terreny possible.

El primer grup hem dedicat el matí a prospectar una de les zones ocupades inicialment pel bàndol feixista, però que finalment va ser ocupada pels republicans.

Hem iniciat la prospecció amb bon peu, ja que l’Alejandra ha trobat dos casquets de bala. Degut a la dificultat per delimitar bé l’estructura –especialment per l’espessa vegetació que la cobria– hem decidit dividir-nos. Na Maria Antònia i en Gonzalo han vorejat l’estructura cap a la vessant est, on en Gonzalo ha divisat dos casquets més de bala. Ens ha sorprès que els casquets tinguessin una coloració bastant diversa dels que es van trobar a la jornada passada. N’Alejandra i jo, hem seguit l’estructura cap al sud, on es perdia quan entrava en contacte amb la roca mare del terreny. A més, ha estat aquí quan he trobat una llauna que sembla ser de sardines. He de reconèixer que m’he emocionat una mica perquè ha estat la meva primera troballa! A més, ha estat un moment una mica tens, ja que sentíem lladrar a un gos –protagonista també a l’entrada del blog d’ahir– i el terreny era vertaderament complicat. Que li demanin a n’Alejandra, que ha acabat amb les cames ben rapinyades! De tornada cap al punt de partida na Maria Antònia ha trobat un fragment de ceràmica que, possiblement, formi part d’una escudella.

Tot i que la calor ha estat molt present durant tot el matí –i tot i la visita inesperada de vàries aranyes (ben grosses i peludes)– ha estat una experiència molt gratificant per ambdós equips. Almenys els membres del primer grup estem satisfets perquè tot apunta que a l’emplaçament que hem prospectat hi va haver una activitat molt intensa.

El temps del dinar l’hem aprofitat per recuperar forces i per explicar-nos tots els detalls de la jornada.

A la tarda, alguns dels membres de l’equip han tornat al laboratori per passar les fitxes, les fotografies i les dades dels GPS als ordinadors. Aquesta vegada, però, gaudint de l’aire condicionat.

Marina Velasco Puigròs

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s